www.payambesaran.persiangig.com

نوسود

به شهر نوسود خوش آمدید






شهر نوسود مركز قديمي اورامان لهون نزديكترين شهر اورامان به كشور عراق در منطقه و منظره اي جالب و تماشايي و در ميان دو اقليم گرمسيري و سردسيري در شمالغربي پاوه وااقع است در ده كيلومتري نوسود آرامگاه يكي از امامان اهل حق بنام سلطان اسحاق وجود دارد كه زيارتگاه عموم مسلمانان منطقه است و برادران اهل حق هم به آن ارادت خاص و بسيار دارند . شهر نوسود بر روي مدار 35و46 درجه با ارتفاع 1310 متر از سطح دريا قرار گرفته است .زبان مردم این شهر به زبان هورامی(اورامی)
می باشد.



نمای دیدنی از شهر نوسود(چقل آباد)



اين شهر كوچك مرزي سابقه تاريخي طولاني دارد و مقر حكومتي جعفر سلطان(يكي از خوانين اورامان)در 80 سال گذشته بوده است. نوسود در طول تاريخ چندين بار ويران شده اما هر بار مجدداً بازسازي گردیده است.


باغ انار نوسود




در جنگ 8 ساله ايران و عراق به ويرانه اي كامل تبديل شده بود و اكنون بازسازي شده واز نظر تجارت مرزي اهميت زيادي پيدا كرده است اما به دلايل گوناگون از اين فاكتور به نحو مطلوب و آنچنان شايسته وبایسته استفاده نشده است.


نوسود




شهر نوسود دارای شهرداری وبخشداری است که شامل سه دهستان ودو شهر نوسود ونودشه وچندین روستا می باشد. بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت بخش نوسود شهرستان پاوه در سال ۱۳۸۵ برابر با ۸۲۴۷ نفر بوده است .اغلب جمعيت نوسود، جمعيت جوانی بوده كه مشغول به تحصيل مي باشند.


تصویری از آبشار زیبایی در نوسود به نام دره گماله




در اين شهر حوضي وجود دارد به نام (حه وزه لاره) محل تفريح واستراحتگاه خوانين بوده كه اكنون آثاري از آن باقي مانده است.
پيرامون شهر نوسود را كوههاي نسبتاً بلند ازجمله شمشي، سوني، بازي بي گناه،دالاني و شاهو احاطه کرده است .



تونل سنگی جاده نوسود و پاوه




نوسود دارای سه قسمت است: 1- (مله سروا )که محلی بسار زیباست که در سالهای اخیر ساختمانهای زیبا وشیک درآنجا ساخته شده اند 2- (قلوه ز ) در میان باغهای زیبا محصور است 3- (ده گا ) که مرکز شهر در آنجا واقع گردیده است.
محلهایی از جمله دره گمالی, دره هرات, حه زه لاره و...از جاهای دیدنی این شهر زیباست.


منظره ای زیبا از جاده شوشمی نوسود معروف به میدان جولکه


*آب و هوا*
ازنظر آب و هوايي منطقۀ نوسود در ناحيۀ معتدل كوهستاني كشور قرار گرفته و به طور كلي داراي آب و هواي معتدل، اما با توجه به قرارگرفتن نقاط مرتفع دركنار اراضي پست مي توان گفت كه ازنظر محلي داراي دو نوع آب و هوا مي باشد.
آبشاری زیبا با نام محلی سنا وسار



يكي آب وهواي معتدل در نقاط مرتفع كه غالباًدر نواحي شمالي منطقه حاكم است، و ديگري آب و هواي نسبتاً گرم كه بيشتردر نواحي جنوبي ديده مي شود.بخش شمالي و مرتفع داراي زمستانهاي سرد و خنك ودلپذير مي باشد.بخش جنوبي بر خلاف قسمت شمالي،داراي زمستاني معتدل كه بندرت درآن برف باريده و يخبندان در آن بسيار اندك است و نيز داراي تابستانهاي گرم و خنك مي باشد و مي توان گفت كه همين اختلاف دما در منطقه،مِهر طبيعت است كه بشر را به تحسين خود واداشته است.

میدان مولوی نوسود

 

نمایی از شهر نوسود به نامهای محلی: قلوز و مله سروا



جاده نوسود به شوشمی

 

عکس قدیمی از نوسود



جاده پاوه به نوسود(روستای کمدره)





گزارش تخلف
بعدی